Няма човек, на когото да не му е ясно колко сериозни могат да бъдат щетите по собствеността му вследствие на градушки. Освен материалните щети, това природно явление е в състояние изцяло да преобърне плановете ни за инвестиции или вече направени сериозни вложения. Ето защо е жизнено необходимо да помислите за истинска защита от градушка. Не са известни много способи за това, но пък тези, които може да приложите, са доказали своята ефективност и надеждност.

Един от доказаните начини за борба с последствията от градушки е използване на специализирани оръдия и ракети. Проблемът е, че Вие нямате контрол над тази технология, тъй като тя се използва от държавните органи. В последните години в страната има сериозно брожение сред фермери и селскостопански производители заради неефективността на мерките, предприети от държавата. Затова все повече стопани разчитат на собствените си усилия за защита от градушка.

Един от безспорните начини да си осигурите нужното спокойствие за Вашата инвестиция е да сключите фокусирана застраховка срещу това природно явление. Може да застраховате дома си, превозните си средства, но и земеделската си продукция. Проблемът тук е, че това пак не Ви спасява от щети, а единствено Ви дава сигурност, че ще получите обезщетение. Остава въпросът кога ще се случи това и дали няма да наруши ритъма и плановете Ви.

защита от градушка

Най-добрият вариант за защита от градушка

Оптималният вариант за всеки собственик на зеленчукова, овощна градина, земя, на която отглежда различна продукция, е монтиране на специализирана мрежа против градушка. Тези мрежи са проектирани така, че да издържат невероятно натоварване и същевременно да създават най-подходящите условия за растенията. Подсилените им конструкции Ви позволяват да ги използвате многократно през годините без да е необходимо да инвестирате всяка пролет в нова мрежа.

Монтажът им е изключителен лесен и с него може да се справи и неспециалист. Достатъчно е да прецените на каква височина искате да поставите мрежата, да си осигурите колове, на които да я закрепите и това е всичко. Съобразете височината така, че да можете лесно да оперирате под мрежата, тоест да се грижите за растенията без тя да Ви създава трудности. С тези специализирани мрежи може да изградите навес и за превозните си средства. Те са чудесна инвестиция, която се отплаща бързо.