Висококачествените засенчващи мрежи са универсален продукт с множество приложения. Отличните им характеристики и разнообразие от модели, които предоставят конкретни решения, тяхната издръжливост и надеждност са само част от плюсовете заради които са предпочитан артикул на пазара.

Първокласните засенчващи мрежи са задължителна предпазна мярка при отглеждане на селскостопанска и зеленчукова продукция. Те са приложими при изграждане или обезопасяване на плодни дръвчета, оранжерии, зеленчукови или цветни градини, разсадници и други. Ефектът от тях е доказан – те намаляват притока на слънчева светлина и температурата, осигурявайки оптималните комфортни условия за отглеждането на различни култури, които не виреят по най-добрия начин на пряка слънчева светлина. Разнообразието от мрежи – вид на плетката, цвят, гъстота – Ви позволява да лавирате при избора им и така да намерите най-доброто за Вас решение. Допълнително преимущество е, че те предпазват продукцията от неблагоприятни условия като силен вятър, градушка, сняг, а също и от птици или вредни насекоми.

засенчващи мрежи

И още няколко идея как да ползвате засенчващи мрежи

Мрежите за сянка са чудесен способ да осигурите оптимални условия и в животновъдството. Известно е, че високата температура и пряка слънчева светлина влияят на всяко живо същество. Ето защо с тази инвестиция увеличавате шансовете си Вашите животни да бъдат отглеждани в обстановка, която ги благоприятства и повишава продукцията Ви. Тук следва да знаете, че мрежите осигуряват не само сянка, но и вентилация на въздуха или с други думи – прохлада за животните.

Те са широко използван в строителството продукт. Тези мрежи служат за ограждане на строителни обекти за предотвратяване на инциденти и предпазване на работниците и на преминаващите наоколо хора. Те драстично намаляват риска от падащи строителни материали и отломки, но имат и допълнителен плюс – ограничават шума от машините, както и разпространението на прах и боклук при изпълнението на сгради или други съоръжения. Да не забравяме, че предпазват работниците, а и обекта, от вредните слънчеви лъчи.

И не на последно място засенчващите мрежи успешно се използват като огради или заграждения на множество обекти – автокъщи, строителни скелета, автопаркове, частни вили, къщи, дворове и градини. Идеални са, ако желаете уединение при къмпингуване сред природата. Това е възможно заради бързия и лесен монтаж, за който не се изисква намесата на специализирани специалисти. Можете да се справите с монтажа им напълно сами.