За поръчка+359 898 592 369
Работно време Всеки ден 08:30 - 19:00
office@skyprotect.bg

Carretta Tessitura, Италия

Вземи отстъпка при всяка поръчка над 150 лв.

 • -5% от 150-500 лв.
 • -10% от 501-900 лв.
 • -15% над 901 лв.
*намалението не важи за продукти в промоция

Показване на 1–24 от 48 резултата

Предимства на нашите мрежи са:

 • Пълна защита от градушка.
 • Предпазване от вятър и проливен дъжд.
 • Намаляване на температурни промени с незначителни щети, в случай на измръзване и късни слани.
 • Предпазване на производството запазвайки качеството и поддържане на пазарните сегменти.
 • Предпазване от някои видове насекоми – носители на вируси и от птици.

Мрежата против градушка е широко популярен метод в чужбина. Все повече българи виждат ползват от нея и се насочват към изграждането на цялостна система за предпазване на всички плодови овошки, зеленчуци, лозя и различни разсади. Този вид мрежи създават сигурност и спокойствие на земеделците, че ще се произведе нужното количество. Факт е, че селското стопанство е сред най-рискованите бизнеси, така че трябва да се направи всичко необходимо, за да се избегне крайният провал.

Какво представлява мрежата против градушки?

Мрежите против градушки осигуряват защита на културите, които отглеждат агропроизводителите. Изработват се от полиетиленов материал с висока плътност. Характеризират се с висока издръжливост на различни неприятни климатични условия за всички зеленчукови и овощни градини, разсади и лозя. Много плодове и зеленчуци не изискват кой знае какво сложно отглеждане, но търсят добра среда на развитие. Когато има много атмосферни фактори, които оказват лошо влияние (силно слънце или градушка), производството е застрашено. Много производители не са склонни да понесат подобни щети, така че поставянето на мрежа против градушки е задължителна. Освен протекциите, които осигуряват мрежите, положителното е, че те не възпрепятстват протичането на нормалните процеси.

Употреба

Специализираната мрежа влиза в употреба при настъпване на лоши атмосферни фронтове в силните моменти на развитие на разсади и култури. Климатът, на който е изградена цялостната конструкция за производство, може да е благоприятен, но е ясно, че времето е непредвидимо. Именно затова се налагат допълнителни мерки. Случаите, в които мрежите вършат най-добра работа, са следните :

 • При градушка
 • При силен вятър и проливен дъжд
 • При настъпване на резки температурни промени – регулират градусите и предотвратяват измръзване или изсъхване на растителността. Подобни екстремни условия за културите са късни слани или силно сушевите периоди
 • Мрежите предпазват производството – по този начин бизнесът на селското стопанство не страда, а пазарните сегменти са добре обслужвани
 • Благодарение на протекциите на мрежите се постига качествено производство – културите са спасени от някои видове насекоми, а плодовете и зеленчуците имат добър търговски вид и търсения истински вкус

Къде мрежата против градушка има най-широко приложение?

Селското стопанство има огромна необходимост от изграждане на система, на която да се постави мрежа против градушка, в случай на лоши метеорологични условия. Препоръчително е всеки земеделец да се заеме първо с това, преди да засее каквото и да било. Не бива да се рискуват направените значителни финансови средства и усилията, които са положени. Крайните добиви на плодове и зеленчуци могат да се окажат недостатъчни за покриване и на минималните разходи, а целият труд да “отиде на вятъра”. Мрежата е най-добрата превантивна мярка срещу подобно бедствие.

Как се позиционира мрежата против градушка?

Мрежата се поставя върху изградена конструкция, която се прави по проект. Функциите й са главно защитни, но допълнителното предимство е, че не пречи на нормалното узряване на плодовете и зеленчуците. Материалът на изработка е дишащ – пропуска нужната светлина, влага и въздух. Мрежата е издръжлива, защото главната цел е да не се разплете и пропусне прекалена влага и малки ледени топчета. С една дума, това е спасението за културите, без нея всичко ще бъде унищожено при настъпване на лошо време. Позиционирането й може да стане върху различна изградена система за по-висока ефективност при градушка :

 • Палатков тип
 • Плосък тип – мрежата е в една равнина
 • Габардинов тип – при лозята
 • Други