100 гр.

Вземи отстъпка при всяка поръчка над 200 лв.

  • -5% от 201-600 лв.
  • -10% от 601-1100 лв.
  • -15% над 1101 лв.
*намалението не важи за продукти в промоция

Показване на 7 резултата

Лекият полъх е полезен за развитието на културите, но силният порив изисква незабавни мерки. Интензивният и силен вятър причинява вреди на засаденото на полето, така че мрежите против вятър могат да бъдат изключително полезни. Тази техника е задължителна за бизнеса в сферата на селското стопанство, тъй като доброто производство зависи изцяло от процеса на сеене, последващи грижи, както и климатичните условия. Никой не би могъл да разчита единствено на “послушно” време, трябват и допълнителни мерки, в случай на екстремна метеорологична среда за растенията.

Какво представлява мрежата против вятър?

Мрежата против вятър се ушива от специален плат, който предпазва развитието на културите на земеделските производители. Те имат за цел да намалят механичното въздействие на силния вятър, кондензацията на водата и изпаряването на водата от земята. Студените ветровити периоди и падането на слана могат да нанесат сериозни щети върху растителността, ако няма поставени мрежи. Тяхната роля е важна, защото имат за задача да не пропускат навлизането на вихрушки, да предпазват от вредни изпарения и да поддържат топлината в оранжериите. Това са все важни фактори за добив на добро количество продукция. По този начин всички овошки, зеленчуци и лозя даряват собствениците с качество по отношение на вид, вкус и мирис.

Употреба

Ветрозащитните мрежи са ключови за доброто развитие на отглежданата растителност на открито. Агробизнесът се смята за доходоносен, но и за много рисков. За да се елиминира максимално вероятността от загуби, причинени от лошото време, трябва да се инсталират мрежи против вятър. По този начин се предотвратяват бедствия, включващи счупване на клони или падане на дървета, нацепване, падане на всички плодове от дърветата и т.н. Употребата на мрежи против вятър оказва следното благоприятно влияние :

  • Защитават посевите от силен вятър, студ и сняг
  • Намаляват скоростта на вятъра – закриват се откритите пространства
  • Мрежите набавят нужната циркулация на въздух на растителността
  • Елиминират възможността от големи щети, ако има правилно изградена система
  • Имат UV защита

Къде мрежата против вятър има най-голямо приложение?

Използването на противоветрова мрежа носи сигурност на земеделците за добро производство по нашите земи. В другите страни тази система отдавна е набрала широка популярност, но у нас тепърва започва да се забелязва все по-голям интерес. Причината се дължи на големите предимства, които предоставят мрежите. Селското стопанство и строителството имат огромна нужда от покривала, за да постигнат крайната си цел. В противен случай има голяма вероятност за нисък или никакъв добив, а оттам и никакви финансови средства. Необходимо е да се направи предварителна инвестиция за качествено покриване на растителността, за да не се стигне до подобни фатални ситуации.

Как се позиционира мрежата против вятър?

Мрежата против вятър се позиционира върху изградена конструкция, която може да бъде от различен тип. Тъй като проектът се изготвя и осъществява от специалисти, те ще насочат собствениците към най-правилното решение. Изборът на мрежа вече е изцяло ваше решение – най-често се препоръчват такива с до 50% ветроустойчивост. Те са на разумни цени, вършат добра работа и не нарушават процеса на развитие на растителността. Изграждането на съоръжението зависи от някои фактори – посока и ширина на реда, засенчване, вид и височина на отглежданата култура, машини, които ще се използват и други.