как да подготвим градината за лятото

Да има градина в дома си е мечта на мнозина. Градината е прекрасно място за почивка, наслаждаване на студено питие с любима книга, споделяне на моменти  с приятели , събиране на слънчеви лъчи и много други. Тя е и  начин да дадете воля на артиста в себе си и  да я декорирате и озелените с всякакви  аксесоари  и  видове растения.

С настъпването  на по-топлите месеци  е време да помислим за едно от  най-спокойните и приятни  места в дома, а именно – градината. Днес ще Ви предложим няколко идеи как да подготвите градината си  за лятото.

 • Почистете

почистете

Преди  да положите екстериорните пътеки  и  да извадите градинските мебели, уверете се, че започвате на чист терен. Съберете опадалите листа и клонки от  растения, изрежете  и откъснете мъртвите листа и клонки, направете планираните размествания и  тогава започнете с подредбата на новите мебели и  аксесоари. 

 • Подсигурете безопасността и уединението  си

Вероятно Вашият имот е ограден с ограда, но тя не винаги предлага достатъчно защита и уединение от  бездомни животни или съседски погледи. Ако и Вашата ограда е твърде широка и не отговаря на представата Ви  за защита и усамотение, ние Ви предлагаме да обмислите да закупите оградна мрежа. Оградната мрежа се прикача към вече съществуващата ограда като  осигурява допълнително  защита, уединение и  предпазване от  вятър. 

градинска мебел

 • Градински  мебели

Съветваме Ви да изберете мебели, които  са специализирани за градини. Тези мебели  са по-устойчиви  и  издръжливи на външни атмосферни условия като  дъждове, влага, вятър и слънчеви лъчи. Ако обичате да събирате приятели и  да организирате градински партита, уверете се, че масата за градината Ви е достатъчно голяма и  устойчива на натоварване. Ако сте фен на барбекюто, което  е неизменна част  от  градинските партита, можете да разгледате различни  скари и  барбекюта за градина.

 • Изберете растения

изберете растения

Не може градина без цветя и  растения! Разгледайте различни каталози  и  изберете с какви  растения да украсите градината си. Ако имате водни декорации като  фонтани  или  декоративни  водопади, можете да използвате мъх, за да им предадете по-естествен и  старинен вид. Лавандулата ще краси градината Ви докато  отблъсква комарите и ароматизира. Можете да закачите висящи или  увивни  орнаменти и  растения по гредите и  тръбите в градината си. Колкото по-зелено, толкова по-добре!

 • Вземете мерки срещу  вредители и  насекоми

За съжаление, досадните комари  са неизменна част  от  лятото. Заедно с тях има още насекоми, които  са много по-често  срещани  през топлите месеци, но те не са толкова неприятни колкото летящите кръвопийци. Ако градината Ви се намира в  близост  до  воден обект, трябва да знаете, че ще привлича още повече от  дребните гадини. Добрата страна е, че има много начини да се защитите от  тях  и  да ги отблъснете – мрежи  за  комари, лампи, изпарители на течност, спрейове, свещи и  много други. Вие само  трябва да изберете най-подходящото  за Вас средство. 

декорация

 • Декорирайте

Друг много важен елемент в подготовката на градината Ви е декорирането. И тук вариантите са многобройни и можете да дадете воля на въображението  си и  да експериментирате. Няколко идеи от  нас са

 • Поставете балдахин на беседката
 • Украсете с порцеланови фигури
 • Поставете градински  свещи или  факли
 • Вятърните звънчета са прекрасна и  успокояваща декорация
 • Градинските лампички ще създадат уютна и романтична визия на градината Ви.

Това бяха няколко  съвета от  нас за това как да подготвите градината си  за слънчевите и  топли дни!