как да предпазим растенията си от лоши атмосферни условия

Щастието и удовлетворението  от  богатата реколта е усещане, което  всеки  земеделец и  не само заслужава да изпита. Здравите, цветни и наситени  на вкусове плодове и зеленчуци са най-доброто възнаграждение за труда, който земеделците полагат  в грижите си  за тях. 

И  все пак не винаги  всичко се свежда до това колко и дали се полага достатъчно труд от  човешка страна. Понякога  нашето  производство , а с него  и  ние ставаме жертва на непредвидени атмосферни и природни  явления. 

Невъзможно е да спрем или изменим природните решения, но можем да бъдем подготвени за тях.  Изцяло наша отговорност  е да се застраховаме и  да вземем навременни мерки  за защита на продукцията си от лоши условия. 

 Днес ще ви запознаем с нашите съвети  как  да предпазите растенията си от  най-често  срещаните неблагоприятно атмосферни  явления. 

  • Мрежа против градушка

почва

Мрежата против градушка е изключително  важен аксесоар  за предпазване на културите в открито поле. Тя се изработва в сътрудничество с различни производители на култури и  е разработена така, че да не пречи на процесите на обработване. Мрежите се произвеждат от  устойчиви материали като полиетилен с повишена плътност и максимално неутрализират вредните влияния на ултравиолетовите лъчи и опасността от  щети от  градушка. 

  • Фолио против дъжд

Фолиото против дъжд се използва най-често  за изготвяне на покривни  системи  и  съоръжения, които  да предпазват плодовете от  силните дъждове, които  могат  да доведат  до  тяхното разцепване и  нараняване. Освен това, фолиото против дъжд е, че има анти-кондензационна функция и  подпомага въздушния обмен в покритите площи. 

дъжд

  • Свещи против слана

Свещите против слана са така важни  за по-студените месеци. Вероятно  всеки  земеделец все някога се е сблъсквал със съсипана от  слана реколта и знае колко е неприятно. Един от  най-оптималните начини за предотвратяване на вредното  за растенията влияние на сланата е чрез свещи против слана. Те се поставят между отделните растения или  дървета и  след запалване горят  в продължение на 9-13 часа. След запалване те започват да действат мигновено  и  могат  да повишат температурите от  2 до  7 градуса в зависимост от  външните температури. Изготвени са изцяло от парафин, почти не отделят  дим и  са напълно безопасни  за употреба. 

  • Мрежи против вятър

Мрежите против вятър са абсолютно задължителни при отглеждането  на култури в по-ветровити райони и силно препоръчителни дори и на по-ветроизолираните места. Дори и да не е често срещано явление, силният  вятър може да нанесе сериозни  щети на растенията Ви и затова е добре да бъдете подготвени и на неутрализирате опасността с мрежи против вятър. Те също така не позволяват образуването на скреж и лед по растенията и  предпазват  от  вредния конденз. Предлагат  се най-различни видове и модели, които  можете да разгледате в нашия каталог.

птица

  • Мрежи против птици и насекоми

Друга опасност за вашите култури  и  растения могат  да бъдат птиците и насекомите. Най-често  разпространените вредители  са дребни насекоми като листни  въшки, стъблени пробивачи, трипиди и други. Те се хранят с растенията или пренасят вирусни инфекции, които  могат  да заразят и унищожат  цели посеви зеленчукови и цветни култури. Мрежите против насекоми  са добър  начин да предпазите лехите си  от  тези вредители.

Това бяха нашите съвети  за някои  от  аксесоарите, с които  да защитите растенията си  от  непредвидени  обстоятелства. Можете да разгледате още продукти  от  тези  и  други  категории в онлайн магазина на Skyprotect.bg