Продукцията на селскостопанския производител е силно зависима от капризите на времето. Независимо колко усърдно сте се трудили през целия сезон, една неочаквана градушка може да нанесе сериозни щети или дори да унищожи напълно вашите насаждения.

За да избегнете такива неблагоприятни последици, едно практично и доказано работещо решение е поставянето на мрежа против градушка. Но как да се поставя? Повече полезна информация относно приложението и важните елементи при монтаж на мрежите за градушка, ще ви разкажем в следващите редове.

За какво служи и в кои случаи е препоръчително използването на мрежа за градушка?

Този тип съоръжения за предпазване на реколтата се радват на голяма популярност в редица западни страни. У нас, все повече земеделски производители започват да ги използват, за да осигурят надеждна защита срещу лошите метеорологични условия и да запазят продукцията си.

Мрежите против градушка са подходящо решение както за големи стопанства, така и за малки дворове и оранжерии. Намират широко приложение за защита на различни видове агрокултури. Особено подходящи са за домати и други зеленчуци, овощни дръвчета,  лозя и т.н.

Те са направени от висококачествени и здрави полиетиленови влакна, които са вплетени в плътна мрежа. Материалът е допълнително подсилен, така че да бъде устойчив на вредните въздействия на околната среда – дъжд, градушка, силен вятър, ултравиолетови лъчи, рязката смяна на температурата и др.

По този начин гарантират дълъг експлоатационен живот на мрежата против градушки и ви осигуряват допълнително спокойствие, че качеството и обемът на вашата продукция няма да бъдат повлияни от лошото време.

Още едни от допълнителните предимства за противоградните мрежи е, че предпазват насажденията и от различни вредители, като птици, насекоми и др., като запазват качеството и  добрия търговски вид на селскостопанската продукция.

Всички тези предимства, които мрежите за градушка осигуряват, ги превръщат в една разумна и оправдана инвестиция за всяка стопанство, независимо от големината му и вида на отглежданата продукция.

Как се поставя мрежа против градушка?

На първо място, важно е да уточним, че съществуват различни видове конструкция на противоградна мрежа – палатков тип, плосък тип, габардинов тип и т.н. Всяка от тях е подходяща за отглеждането на различни типове растителни култури, а също варира трудността и сложността при монтажа и изграждането им.

Без значение какъв тип е конструкцията, много е важно тя да бъде стабилно изградена и устойчива. В противен случай съществува голям риск от срутване на противоградната мрежа по време на силна буря. Така не само, че няма да предпазите реколтата от градушка, но може и да нанесете още по-сериозни щети. Затова  ви съветваме да бъдете много внимателни и прецизни при монтажа.

За монтаж на мрежа против градушка, освен самата мрежа, ще ви бъдат необходими също колове, стоманени въжета, щипки и скоби за укрепване. За да бъде стабилна и  дълготрайна конструкцията, важно е да изберете материали с високо качество от производители с опит.

Не подценявайте качеството на материали само заради по-ниската цена, защото нискокачествените аксесоари бързо могат да се повредят и много скоро да се наложи да инвестирате отново в покупката им. Казано накратко, търсене качеството, защото иначе евтиното би могло да се окаже скъпо.

В онлайн магазина на Skyprotect.bg ще откриете богат избор на мрежи за градушка с доказано качество, а също и необходимите аксесоари, за да изградите успешно една здрава конструкция, която отговаря на вашите нужди и предоставя висока защита на селскостопанската продукция.