предимства на мрежите за селско стопанство

Богата реколта от свежи и здрави зърнени култури, плодове и зеленчуци е най-голямото възнаграждение за всеки  производител. Сигурни  сме, че ако отглеждате определени  растения, полагате всички  необходими грижи  за техния оптимален растеж и  развитие. 

За съжаление, понякога крайният резултат, а именно  готовата продукция, не зависи  изцяло  от  нашите грижи. Основен фактор  при отглеждането  на растения са атмосферните условия и  тяхното  влияние. Невинаги  можем  да предвидим определени  природни  явления и  съвсем невъзможно е да ги  изменим, но  можем да бъдем подготвени  за тях.

Един от  най-добрите начини  да защитите растенията си  от  непредвидени  природни  явления е да инвестирате в мрежи  за селското стопанство.

Какво представляват мрежите за селско  стопанство?

жена градинарства

Селскостопанските мрежи са изключително важен и необходим  аксесоар при отглеждането  на култури на открито. При разработването  им  се взимат  предвид различни  фактори  и  те не пречат  на процесите на растеж и  развитие на растенията. Създадени са от  устойчиви материали  и  са дългосрочна инвестиция. Друг  техен плюс е, че неутрализират  вредните слънчеви лъчи, които  могат  сериозно  да навредят  на крехките растения. 

Видове мрежи за селско стопанство.

На пазара се предлагат мрежи с различно предназначение в зависимост  от  Вашите нужди. Най-разпространените са:

Мрежи против вятър

вятър

Тези  мрежи са важен и  необходим аксесоар при отглеждането  на растения на по-ветровити  места. Те  са препоръчителни  дори  и  за по-ветроизолирани райони. Знаем колко непредсказуеми  могат  да бъдат  силните ветрове и, че е възможно  изцяло  да унищожат  растенията, особено  ако са все още млади  и  крехки. Мрежите против вятър  неутрализират  силното  влияние на вятъра, не позволяват образуването  на скреж и  лед и  не пречат  на въздухообмена.

Мрежи против птици  и  насекоми

насекомо

Да, тези  животинки  са част  от природата, но могат  да бъдат  и  основен вредител  за Вашето производство. Птиците са привлечени  основно  от  плодове и  могат  да им нанесат  сериозна вреда като  ги  накълват. Сред насекомите, основни  врагове на реколтата ви  са дребните листни  въшки, стъблени пробивачи, трипиди  и  други. Освен че се хранят  с растенията Ви, те могат  да бъдат  и  преносители  на болести  и  инфекции  и да заразят цели посеви. Сигурен начин да се защитите от  тези  опасности  е да монтирате мрежа против насекоми  и  птици.

Оградни  мрежи 

бяла ограда

Оградните мрежи  за чудесен избор, ако желаете  да разграничите и  изолирате посевите си. Мрежите са изключително  подходящи, ако често  ви  се налага да гоните натрапници от  градината си. Те са лесни  за монтиране, осигуряват Ви спокойствие и уединение и не позволяват на съседското  куче или  други  животни  да нахлуят  в двора Ви  и  да разровят посевите Ви. Те са подходящи  за ограждане и  на други  съоръжения като  басейни, беседки, строителни площадки, дворове и  т.н.

Мрежи  за сянка

Както  вече споменахме, ултравиолетовите лъчи  могат  да бъдат пагубни  за Вашите посеви. За да си спестите тази  тревога, заложете на качествена мрежа за сянка. Те се произвеждат  от  висококачествени  материали и  не позволяват  кондензирането  на въздуха. За тях също можете да изберете различни  места като  веранда, басейн, беседка и много  други.

крушка на черна дъска

Защо да изберете мрежа за селско стопанство?

Знаем, че когато  неблагоприятни фактори  въздействат  на продукцията ни, това се отразява пряко  на нас и  отговорността да я предпазим е изцяло  наша. Мрежите за селско  стопанство  са гаранция, че Вие ще бъдете максимално подготвени  за лоши атмосферни  явления. Те се монтират  много лесно  и  нямате нужда от  специални  инструменти. Предлагат  се на различни  цени, но  като  цяло  са достъпен, надежден и  устойчив продукт.

Това бяха нашите причини да изберете мрежа за селско стопанство. Разгледайте каталога на Skyprotect.bg и  изберете сред десетките варианти!