как да предпазим растенията си от ниски температури

Настъпването на месец септември отбелязва края на лятото и носи със себе си ниските температури и застудяване на времето. В този сезон е изключително важно да се погрижите за вашите растения и да ги подготвите за предстоящото захлаждане. За да ви помогнем, в тази статия сме подбрали няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да предпазите растенията си от лошите климатични условия. 

Приберете саксийните растения на закрито

Рязкото падане на температурите, може да доведе до измръзване  дори унищожаване на растенията ви. Затова, ако имате саксийни растения, които през лятото сте извадили на открита тераса или в двора ви, съветваме ви да не отлагате и да ги приберете на подходящо място вътре вкъщи. Това ще им осигури подходящи условия, в които да продължат да вирея необезпокоявано. 

Мрежи против вятър

Силният вятър е едно от премеждията, с които растенията ви се сблъскват с настъпването на студените сезони. Практично решение в тази ситуация са мрежите против вятър. 

Мрежите против вятър са абсолютно задължителни при отглеждането  на култури в по-ветровити райони. Дори силният вятър да не е често явление, спонтанните капризи на природата могат да ви костват скъпо, ако не сте защитени. Затова е най-добре да бъдете подготвени и на неутрализирате опасността с мрежи против вятър. 

Още едно от предимствата на мрежите против вятър е, че Те също така не позволяват образуването на скреж и лед по растенията и  предпазват  от  вредния конденз. Ако сте в търсене на мрежа против вятър, може да разгледате каталогът на Skyprotect.bg, където ще откриете атрактивни предложения. 

Свещи против слана

Свещите против слана също се нареждат сред верните помощници в по-студените месеци. Сланата е едно от явленията, които могат да навредят сериозно на растенията и да съсипят това, което сте градили с толкова много труд и усилия. 

Един от  най-оптималните начини за предотвратяване на вредното  за растенията влияние на сланата е чрез свещи против слана. Те се поставят между отделните растения или  дървета и  след запалване горят  в продължение на 9-13 часа

Те запазват да действат веднага и  могат  да повишат температурите от  2 до  7 градуса в зависимост от  външните температури. Те са направени изцяло от парафин, почти не отделят  дим и  са напълно безопасни  за употреба.

Фолио против дъжд

фолио против дъжд

Фолиото против дъжд е иновативен продукт, създаден да предпазва селскостопанската реколта от атмосферни влияния като силен вятър, обилен дъжд и слана. Те могат да нарушат целостта на плодовете и да доведат до тяхното изгниване, а от там до намаляване на събраната продукция и загуби за производителите.

Тези функции на синтетичното фолио против дъжд го превръщат в отлично решение, особено за земеделските производители, които отглеждат големи площи, засадени в овощни дървета или лозя.

 Покривната система от фолио против дъжд е подходяща за използване най-вече на открити пространства, за да предпазва от вятъра, а също така благоприятства въздушния обмен (антиконденз).

Фолиото против дъжд е една чудесна инвестиция, тъй като е устойчиво на въздействията на външната среда и има дълъг експлоатационен срок. Разгледайте предложенията на SkyProtect и защитете реколтата си от капризите на времето!