45%

Вземи отстъпка при всяка поръчка над 200 лв.

  • -5% от 201-600 лв.
  • -10% от 601-1100 лв.
  • -15% над 1101 лв.
*намалението не важи за продукти в промоция

Показване на единичен резултат

Освен в селското стопанство, мрежите за сянка намират приложение и в бита и в търговските и промишлени площи. Отличен начин са за засенчване на дворове, паркинги, автокъщи. Ако сте любители на къмпингуването, знаете колко необходима е сянката на такива места в летните жеги. Без да създават мрачна атмосфера, те деликатно предпазват от слънцето, като оставят чувството за уют и естествено се вписват в екстериора на всяко пространство. Ако имате нужда от засенчване на ресторанта или кафенето, слънцезащитната мрежа може да Ви окаже необходимата защита, а също и от неприятното запрашаване, а дори и от вятъра.

В зависимост от предназначението на мястото, Вашите естетически представи, размера на обекта и периода на експлоатация, заедно ще подберем най-подходящия вид мрежа. Цветовете и плетката също се предлагат в няколко разновидности, като може да изберете между бял, зелен, кремав цвят. Ширината на плетката също е въпрос на индивидуално решение, което максимално да удовлетвори изискванията на обекта и Вашите собствени предпочитания. Разгледайте нашите предложения на достъпнa ценa!

Мрежите за сянка са един елегантен и съвременен начин да оградите и засенчите Вашия търговски обект на открито, както и да създадете екзотично и уютно място на двора си, където децата Ви да играят спокойно, незастрашавани от вредните слънчеви лъчи и вятъра. Доверете се на Скай Протект, за да постигнем заедно едно естетско и комфортно пространство по индивидуален дизайн.

Какво представлява засенчващата мрежа?

Различните мрежи, които се използват в селското стопанство, са изключително полезни. Всяка една от тях има определено предназначение. Въпреки, че светлината е нужна за растежа и развитието на всички култури, то прекомерното й количество оставя неблагоприятно влияние върху растенията. Затова на помощ идват мрежите против слънце. Изработват се от материал с голяма плътност, който осигурява набавяне на нужната влага и светлина, но не пропуска силен вятър, както и пряко навлизане на силното слънце през най-топлите дни. Всички видове мрежи за засенчване притежават UV- стабилизация, но плътността варира. Осигурява се засенчване от 7-10% до над 90%. За нуждите на агробизнеса се срещат различни размери  – под формата на ролки или на цели вързопи. Възможно е и да се ушият по поръчка, ако наличните не ви вършат работа.

Употреба

Използва се при ясни индикации за настъпване на неприятни атмосферни влияния за културите. През лятото и по-топлите пролетни дни са възможни прояви на продължителни дъждове с градушки, както и период с голяма суша. В такива случаи мрежите могат да предпазят доброто развитие на културите за получаване на задоволително количество качествено производство. Мрежата за сянка намира приложение и против градушка, и вятър, въпреки че има отделни модели с това предназначение. Най-големите предимства на засенчващата мрежа се изразяват в :

  • Намаляване интензивността на слънчевата енергия през горещите пролетни и летни дни
  • Задържане на излишната слънчева радиация – мрежата я пречупва и я разпределя по-равномерно, за да е безопасно за растителността
  • Предпазва културите от градушка
  • Защитава заграденото пространство от силен вятър и бури

Къде мрежата за сянка има най-голямо приложение?

Слънцезащитна мрежа се използва главно в селското стопанство, както и за ограждане на паркинги. Най-голямо приложение, несъмнено, намира за защита на всяка растителност, без значение дали е по-сенчестолюбива, или по-слънцелюбива. Прекомерната интензивност на светлина и топлина оказва лошо влияние върху фотосинтезата, а оттам и на качеството на вида, вкуса и наситения аромат на плодовете и зеленчуците. Мрежата за сянка разпределя умерено слънчевата светлина – пропуска толкова, колкото е необходимо. Разбира се, има значение с какъв вид мрежа са покрити културите – затъмняването може да е различно (обикновено се предпочитат такива с около 30-40%).

Как се позиционира слънцезащитната мрежа?

Засенчващата мрежа изисква конструкция, на която да бъде поставена, за да осигури нужната защита, но и добра циркулация на въздуха. В нея трябва да се инвестира толкова, колкото да издържи на лоши атмосферни фронтове – бури и градушки. Прави се по проект и се вземат под внимание някои основни фактори. Едва след това се избира вида – в зависимост от плътността. Производството й от специален материал не е случайно – целта е да не наруши доброто развитие на покритата растителност. Обикновено са в светло или тъмно зелен цвят.